onsdag 21 juli 2010

Mangoglass

1 gelatinblad
1.5 dl strösocker
4 äggulor
1/2 vaniljstång
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1 msk pressad citron
1.5 burk osötad mangopuré

Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Vispa socker och äggulor poröst. Häll mjölk och grädde i en kastrull; tillsätt vaniljstången (dela den och skrapa ur fröna - tillsätt både stång och frön). Koka upp mjölkblandningen och häll den över äggblandningen. Rör runt och häll tillbaka i kastrullen. Värm under omrörning till 85 grader. Vispa ner gelatinbladet och sila glassmassan till en skål som du kyler i ett vattenbad. Låt svälla i kylen ett par timmar eller över natten. Blanda i citronsaften och hälften av mangopurén och kör i glassmaskinen i runt 20 minuter. Tillsätt resten av mangopurén och kör ytterliggare 10-20 minuter. Frys glassen i ett par timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar