onsdag 21 juli 2010

Husets punchglass

1 gelatinblad
5 dl vispgrädde
5 dl mjölk
1 dl ljust muscovadosocker
6 äggulor
0.75 dl punch

Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Blanda mjölk, grädde och 0.5 dl socker. Låt koka upp och sen sjuda utan lock i 20 minuter. Vispa äggulorna, resten av sockret och punchen pösigt i en bunke. Rör ner gräddblandningen. Häll tillbaka i kastrullen och värm till 85 grader under omrörning. Vispa ner gelatinbladet och sila tillbaka i bunken (skölj ur denna först eller ta en ny) och kyl ner i ett vattenbad. Låt svälla i ett par timmar eller över natten i kylen. Kör sedan i glassmaskin och frys in den i ett par timmar. Njut tillsammans färska persikor som fått sjuda sig mjuka tillsammans med 0.5 dl ljust muscovadosocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar