onsdag 21 juli 2010

Husets tomatsoppa

8-12 tomater (jag brukar ta vad som finns)
1 stor gullök
1 schalottenlök
4 vitlöksklyftor
en bit rotselleri
en liten palsternacka
5 dl vatten
grönsaksbuljong
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
1/2 tsk socker
svartpeppar ur kvarn
2 dl créme fraiche
generöst med färsk basilika
lite flingsalt

Hacka tomaterna och rotfrukterna grovt. Hacka och fräs lök, schalottenlök och vitlök i lite olja. Lägg ner tomaterna och rotfrukterna, tillsätt vatten, buljong, tomatpuré, salt, socker och peppar. Koka upp och låt sedan puttra i 30 minuter. Mixa med stavmixer och klicka i créme fraiche (vispa!) och rör ner ca 1 dl finstrimlad basilika. Smaka av med flingsalt och servera med rosmarinbröd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar